Min blogglista

fredag 20 november 2009

Skyddsträning

Har införskaffat lite leksaker till skyddsträning. Halsbandet är ett speciellt till för att Musen inte ska få så mycket tryck på halsen när han drar i kopplet vid hetsning och när vi tränar bithastighet. Den är tjock och mjuk. Skinnet till vänster använder vi när vi tränar bithastighet. Fastbunden i en lina slängs den framför eller jämte Musse, samtidigt som en annan håller han i kopplet. Han måste bita tag fort som satan, annars dras den ifrån honom.
Kampleksaken till höger om halsbandet är überbra då den piper. Det har fått Musse intresserad av just sådana (har 3st till liknande som han tidigare inte brytt sig om).
Jag undrar vad folk gör för kul med sina hundar, de som inte leker kamp och tränar sådant... finns ju inget roligare :) På valpkursen är Musse den enda valpen vars ägare vill träna IPO. Det förstår jag verkligen inte. Har man en rottweiler vill man väl använda den till dess fulla potential? De vill inte ens att deras valp skall få träna bithastighet på kursen. Hade ju varit kul att se hur det gått för hans syskon...
I morse blev det bus och lek med lite photosession mitt i allt. Förskte fota honom när han stod och såg lite sådär smått alert ut men det var lättare sagt än gjort. Äta gräs var tydligen mycket roligare än att stå och glo rakt ut i luften, tyckte Musse.


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar