Min blogglista

tisdag 29 december 2009

The Pussyhunter

Idag fick Musse träffa Molly, en schäfer/rottweiler/amstaff-tik på 10 månader. Hon var väl kanske inte så förtjust i Musse men Musse var faschinerad av henne. De lekte i drygt en timma, eller ja, lekte och lekte, mer att Molly sprang runt och Mussemongoloid kutade efter.
Senare på dagen fick han träffa Remy, min kusins hund. En jack russell terrier som hade stort vokabulär som han drog när Musse försökte ta hans pinne. Här inne ville inte Musse ge Remy en enda lugn stund men de kom bra överrens och Remy fick bli tvättad han också, då han låg på rygg på golvet. Men lite titt som tätt fick han visa Musse vem som faktiskt är äldst och bestämmer.

Idag har vi också börjat med klossträning, för att lära lilla busen att hålla koll på sin bakdel. Eller ja, är det tänkt i slutändan iaf. Idag kom vi bara så långt att han ibland förstod att han skulle ha en tass på brädan, vi kom inte så långt som två tassar, inte heller så långt som att han verkligen fattade att det var tass på brädan=godis. Han försökte titt som tätt vara duktig och ligga plats men det fungerade icke. Vi skall fortsätta med klossträningen och hoppas på det bästa. Någon gång måste det ju lossna och då har man mycket nytta av det.

Klossträning går ut på att man belönar hunden så att den förstår att den skall stå med framtassarna på en kloss,bräda,bok you pick, och snurra runt baken så att hunden står jämte föraren korrekt fram och bak. Nu har vi det svårt med bakdelen som inte vill in, eller rättare sagt, Musse har noll vetskap om att han faktiskt har en bakdel som man får belöning för när den är i rätt position.

Jag har i varje fall fotat lite lek och lite posebilder + kel med morfar.

















































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar